Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 oktober 2022

Förskoleklass Blomsterängen

Veckobrev v.43 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Tiden springer iväg och nu är höstlovet redan runt hörnet. Vi hoppas att ni har haft en bra vecka, det har vi!

Den här veckan har vi fokuserat på kartläggningen; Hitta språket och Hitta matematiken. Vi har fått hjälp av vår speciallärare Lotta och hon har haft matematikaktiviteter med eleverna, vilket har gått bra. I Hitta matematiken har vi arbetat med mönster och taluppfattning. Två aktiviteter som har varit uppskattade bland eleverna. I Hitta språket har vi arbetat med elevnära ord och logotyper samt att urskilja språkljud i tex r-o-s.

De senaste veckorna har vi vävt ihop vårt värdegrundsarbete med kartläggningsarbetet. Vi har läst om att våga visa känslor och att hjälpa varandra genom att samarbeta när någon behöver hjälp.

I måndags var det FN-dagen. Det uppmärksammade vi på olika sätt. I ateljén fick eleverna färglägga ett barn som nu sitter på väggarna i våra klassrum. Vi pratade om våra likheter och olikheter och att man får vara precis den man är. Vi pratade också om vad FN är och vi såg en film av Eva Funck om barnkonventionen. I arbetet med FN skapade vi även fredsduvor. Vi pratade om barns rättigheter, vi klippte ut en duva och sedan fick eleverna skriva en mening om barns rättigheter på sin duva. De blev jättefina och pryder även de våra klassrum.

Eleverna hade idrott med Felix i tisdags. Låt ditt barn berätta hemma om lektionen.

Vi avslutade veckan med halloween-pyssel och andra passande aktiviteter. Vi har pysslat ett spöke och en pumpa, lekt zombie-kull utomhus och haft en rörelsesaga i rörelserummet. Låt gärna ditt barn berätta om dagen. Det var även roligt att så många barn kom utklädda idag, det verkade även väldigt uppskattat. Innan lunchen kom några elever från årskurs 6 till oss i förskoleklass och hjälpte oss med att göra trygghetsenkäter. Eleverna i årskurs 6 läste enkätfrågorna tillsammans med varje förskoleklasselev och sedan fick våra elever svara hur de känner sig i skolan etc. Det var en trevlig stund tillsammans med våra största elever på skolan.

Vi har delat ut lappen om klassföräldrar under dagen, så ta gärna en titt i ditt barns väska.

Utvecklingssamtalen kommer att ske efter höstlovet. Vi har lagt ut tider i det här dokumentet: https://docs.google.com/document/d/1TvFj6eWOfMUzOWvptS4A2mTNPSlXmtRBUIg2jTfZNJg/edit?usp=sharing. Ni fyller i vilken tid som passar er bäst, med ert barns namn under respektive mentor. Boka gärna med god framförhållning så att vi hinner förbereda inför samtalet.

Vi vill påminna om att när ni lämnar in en ledighetsansökan var noga med att skriva ut alla fyra papper som ingår i ansökan när ni skriver ut den.

Vi vill även uppmana er till att ta hem era barns kläder och tvätta dem. Nu har det varit blött ute vilket har lett till att många kläder blir väldigt leriga. Prata gärna med era barn om att ha överdragsbyxor på sig när de är ute för att deras vanliga kläder inte ska bli smutsiga. Vi vill även att barnen ska ha ordentliga kläder, en tjocktröja eller t-shirt räcker inte. 

Bloggen kommer att upphöra efter höstlovet, från och med v.45 kommer våra inlägg endast att publiceras på IST.

Tack för ett gott samarbete och tack för den här veckan. Vi ses igen den 7/11.

 

Vi önskar er en trevlig helg och en fin höstlovsvecka.

 Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se (Om ni vill nå Felix går det bra att mejla till denna adress)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar