Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 oktober 2022

Veckobrev för år 2 vecka 42

 V.42

Hej alla !

Vi vill nu tala om att hösten har kommit till Bråviksskolan för er som inte har uppmärksammat det. Det betyder en leriga skolgård=extrakläder. En del barn fryser också, så lite varma kläder.

matematiken har vi fortsatt att arbeta med talområdet upp till 100 med olika strategier för räkning i addition och subtraktion. Vi övar NOMP och har spelat spel i ma-boken.

Under svenska lektionerna har era barn fortsatt skriva på sina deckarhistorier. De flesta har valt att skriva på chromebook. En del har under veckan blivit klara. Högläsning, skriva fint och läsförståelse har vi såklart också arbeta med. 

No lektionen gjorde vi ett klass experiment och tittade på hur det går med våra planteringar som vi gjort. 

tekniken har vi gjort ritningar till våra grytunderlägg.Vi har också pratat om vad man behöver tänka på, att det ska tåla värme, att underlaget ska vara jämt så att det inte står snett. Barnen får gärna ta med sig material att använda tex kapsyler, korkar, små burklock av metall…..

musiken har vi sjungit spöksång samt spelat rytminstrument till. Barnen har också, i par, börjat göra en egen vers till den.

So:arbetet.

Vi har fortsatt arbetet: Stopp min kropp och denna vecka handlade det om beröring. Vi diskuterade att alla äger sin egen kropp och bestämmer om och var andra får röra på den. Vi pratade också om privata områden och vad man kan benämna dem med. Det blev en hel del fnitter och några tyckte det var lite pinsamt. Eleverna har också gjort ett prov i geografi.

Idrotten:

I idrotten kommer vi att ha naturbingo utifrån allemansrätten, göra eld och tälja på skolgården och i skogsdungen. Tänk på kläder efter väder. Jag vill också påminna om att detta blir sista veckan utomhus. Efter lovet v.45 så börjar idrott inomhus.  


Nästa vecka:

Måndag

Tisdag - Idrott

Onsdag

Torsdag - Idrott

Fredag - Läsläxa

Trevlig helg!

Önskar vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar