Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 14 oktober 2022

Veckobrev v.41 år 2

 Hej!

Nu är alla utvecklingssamtal klara och det har varit väldigt trevligt och bra att kunna sitta ner tillsammans. Vi börjar  nu att avsluta olika områden som vi arbetat med i svenska, so och no. dessa räknar vi vara klara med till lovet. Något test  kommer att komma veckan innan lovet och något efter lovet. 

no lektionen har era barn fått en hemlig blandning där de genom olika undersökningar listat ut vad blandningen innehöll. Vi tittade även på samarbete och hur de kunde följa instruktioner.

I so har vi påbörjat ett värdesgrundsarbete "Stopp min kropp". Vi kommer att prata om känslor och kroppen i undervisningen. Vad som är privata områden och vad man får och inte får göra med andras kroppar. I arbetet använder vi Rädda Barnens material Stopp! Min kropp! Det består av animerade filmer samt fråge- och faktakort för samtal och övningar. 

Materialet är framtaget för att ge barn kunskap om frågor som integritet, samtycke och rätten till sin egen kropp. Det tar även upp vad övergrepp kan vara, vad lagen säger och att alla barn har rätt att få hjälp.

Alla barn i Sverige har rätt att ta del av detta ämne i skolans undervisning och det är en del av läroplanen. Det står också i Barnkonventionen att alla barn har rätt att skyddas mot våld och övergrepp, och att få åldersanpassad information om ämnet.

Den här veckan pratade vi om olika känslor både lätta och jobbiga känslor. Vi diskuterade också att man kan känna flera känslor på en gång och att man inte alltid visar den känslan som man känner.

Vi har också fortsatt med geografi och denna vecka lyssna vi på avsnitt 9 och 10 i "Kul fakta-  resor jorden runt". Vi skrev ovckså upp alla världsdelar och världshav och jobbade med ett häfte om Europa. Nästa vecka kommer eleverna göra ett prov i geografi. De ska kunna världsdelarna, världshaven och väderstrecken. De får ta med sig sin so-bok hem om de behöver öva annars går det också att öva på skolplus.

I matematik har vi denna vecka jobbat med stapelmodellen. Det har handlat om olika räknehändelser där eleverna ska rita upp i staplar vad vi vet och vad vi ska ta reda på. Några begrepp som vi har arbetat med är fler, färre, jämföra, skillnad. Eleverna har först fått träna på att lösa olika räknehändelser för att sedan skriva egna.

svenska lektionerna har eleverna börjat att skriva en egen deckare. De har också fortsatt med högläsning, tystläsning och att skriva fint.

I engelska hade vi ett glosförhör på activities då de fick välja att muntligt säga orden eller att skriva orden. Vi läste också en bok tillsammans och översatte den.

I teknik har vi arbetat med vad de olika sakerna/artefakterna är gjorda av, tex plast, trä, metall eller tyg och om man kan tillverka sakerna i något annat material. Det blir några extra tekniklektioner fram till höstlovet. Det är bra om ni börjar samla matriel för att konstruera grytunderlägg. Det kan vara metallkapsyler, träbitar, gamla kakelplattor eller annat som ni tänker att man kan använda.

musiken har vi sjungit kompissånger. höstsånger samt spöksånger denna vecka.

Den här veckan har vi inte haft bild eftersom vi hade extra bildlektioner under veckorna med utvecklingssamtal. Det kommer att vara så fram till höstlovet.

Nästa vecka

Måndag -
Tisdag - Idrott, 2B SO-prov
Onsdag -
Torsdag- Idrott, 2A SO-prov
Fredag- Läsläxa kap 8


Trevlig helg!

Vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar