Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 oktober 2022

Veckobrev v.42 Årskurs 3

 Hej där ute i höstvädret! 


Den här veckan har vi kommit igång med utvecklingssamtalen vilket vi tycker är otroligt trevligt och givande! Vi ser fram emot nästa vecka då vi får träffa resterande av er. Utöver utvecklingssamtalen har vi haft en trevlig vecka. Rasterna har varit fartfyllda med stora projekt för många i sandlådan med byggen samt andra typer av lekar. Det är härligt att se att eleverna håller sig sysselsatta på rasterna. 


Information


Utvecklingssamtal
Vi ser att det fortfarande är ett antal som ej bokat tid för utvecklingssamtal trots att sista dagen för bokning var för en vecka sedan. För att boka tid via online dokumentet klickar ni på länken “Tider för utvecklingssamtal” nedan och därefter “redigera”. Uppe till vänster kommer det stå “sparar..” under tiden ni skriver i dokumentet. Dubbelkolla att det står “sparat till OneDrive” innan du klickar bort sidan. Vid eventuella svårigheter att boka skriv gärna ett mejl till någon av oss så skriver vi in er på den angivna tiden. 

Vi ser gärna att ni bokar en tid så fort som möjligt för att vi ska ha tid för förberedelser och veta vilka tider vi blir uppbokade på för att säkerställa bemanning i grupperna. Vid ändrade tider, boka gärna upp er på en annan ledig tid direkt här i dokumentet med minst tre dagars mellanrum (kom då ihåg att ta bort er gamla bokning) eller hör av er till någon av oss.  


Tider för utvecklingssamtal


Information om IST
Vi har förstått att publiceringen av första matteprovet i IST för några veckor sedan kanske inte har nått er. Efter lite efterforskningar på hur ni får tillgång till detta har vi fått tag på en lathund som kan vara bra för er att läsa igenom som vi bifogar nedan.

Där står information om var och hur ni loggar in i IST för att ta del av bla. bedömningar och omdömen. Återkoppla gärna om det blir några komplikationer. Det kan vara så att det krävs inloggning via dator och inte mobil. Denna del av systemet där vi ska publicera saker till er vårdnadshavare är nytt för oss så det vore superbra om vi får veta att det fungerar som det ska eller ej. 


Lathund för vårdnadshavare IST Lärande


Tips till vårdnadshavare inlogg och blogg



Ordentliga kläder efter väder
Vi påminner om att det är höst och kyligt ute nu. Hösten medför även en rätt lerig skolgård. Vi uppskattar att ni ser över era barns extrakläder i deras skåp och att ni ser till att de har extra kläder och bra utekläder. 


Ämnesinformation


Svenska

Denna vecka har vi pratat faktatexter och källkritik. Eleverna har jobbat med läsresan där det har fått läsa en faktatext där de fått svara på frågor om det som står är sant eller falskt. De har även fått skriva egna texter där de fått smyga in lite faktafel. Vi har också tränat på att stava och skriva extra fint. Vi har även tjuvtränat lite inför nationella proven där vi har läst en faktatext och sedan har eleverna fått stödord utifrån texten och sedan fick de om det kom ihåg skriva av texten som den var läst eller hitta på egna meningar med hjälp av orden. Det enda var att alla ord var tvungna att vara med och eleverna fick inte hitta på ny fakta. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi arbetat klart med kapitel 2 som handlat om multiplikationstabellerna. Många av sidorna i matteboken har bestått av öva sidor där eleverna fått träna och repetera uträkningar i multiplikation. Utöver arbete i matteboken har vi även gjort olika övningar för att träna multiplikation, exempelvis som ramsräkna, spela bingo och spelat ett mattespel som heter “Fånga mark” som går ut på att multiplicera tal med tärningar. Eleverna i båda klasserna arbetar på otroligt bra och det är väldigt uppskattade lektioner. Vi har även haft ett avslutande matteprov för kapitel 2. 


Tips på repetition med ert barn:
a) Fortsätt gärna träna multiplikationstabellerna med ert barn. Se tipsen från tidigare veckobrev.
b) Testa att spela Fånga mark spelet som en trevlig fredagsspel? Be ditt barn förklara hur man ska spela. Ni behöver rutigt papper, två tärningar och varsin färgpenna. 


SO

Vi har fortsatt med våra superfina resväskor. Eleverna har även fått en varsin bok om världsdelar och världshav, där de fått läsa och svara på frågor. Eleverna har fått välja ett land som de vill veta mer om, sedan har de fått söka fakta om landet på ne.se. De väljer sedan ut intressant fakta som de sedan skriver ner på papper. 



NO/Tk

Vi har under denna vecka i no fortsatt med NTA, eleverna fick denna vecka inte göra något experiment men de fick se två olika experiment som handlade om luft. Ett av experimenten handlade om att hälla en gas över en brinnande ljus och vad som hände då. Nästa vecka ska vi göra några experiment till innan det är dags för några önske experiment från eleverna. 


Engelska
Den här veckan har eleverna fått se ett avsnitt av den omtycka serien The game. Veckans avsnitt handlade om våra sinnen där vi fick lära oss om sinnena på engelska. Eleverna fick sedan arbeta med ett arbetsblad som handlade om avsnittet där de fick träna på att skriva de engelska orden och dess betydelse.

Idrott

I idrotten kommer vi att ha naturbingo utifrån allemansrätten, göra eld och tälja på skolgården och i skogsdungen. Tänk på kläder efter väder. Vi byter inte om denna vecka heller för att gå tillbaka till de vanliga rutinerna med ombyte och dusch efter lovet. Jag vill också påminna om att detta blir sista veckan utomhus. Efter lovet v.45 så börjar idrott inomhus.  



Vecka 43
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons: 

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg tillsammans med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar