Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 13 oktober 2022

Veckobrev v.42 åk 5

 Bloggen v.42


Viktig info inför kommande blogginlägg: Från och med nästa vecka (v.42) kommer vi endast att publicera blogginlägg på IST-bloggen, alltså är detta det sista blogginlägget på blogger.se. 

 

Hej Påminner än en gång att högstadieskolorna bjuder  in till informationskvällar inför skolvalet i januari. Djäknepark har sin kväll den 25/10, och ser gärna besök både från år 4,5 och 6. 

Länk för anmälan Informationskvällar inför skolval - Norrkoping:


Vill också påminna om att den 18 oktober är det vaccination för de elever som inte fick göra det i tisdags. De elever som var sjuka när första tillfället var kommer också  få möjlighet att vaccinera sig. Då är det viktigt att ni föräldrar som inte har skrivit under och lämnat in lappen om vaccination gör det. Eleverna kan lämna den till mentor eller direkt till skolsköterskan vid vaccinationen.



5A-Vecka 42

Måndag: Idrott 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: Bedömning: person och miljöbeskrivning

Fredag: tabelltest matematik

5B-Vecka 42

Måndag: Idrott

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: 

Fredag: tabelltest  matematik, Bedömning: person och miljöbeskrivning

5C-Vecka 42

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: 

Fredag: Idrott, tabelltest matematik, Bedömning: person och miljöbeskrivning



Sv: Under vecka 42 och 43 kommer eleverna att skriva två stycken bedömningar den ena i form av miljö och personbeskrivningar (v.42) och den andra i form av en instruerande text (v.43). De lektioner som är utöver bedömningarna kommer vi att utnyttja till att repetera på dessa texttyper. 



Eng: Vi kommer att slutföra arbetet med texten “At the pool”. Sedan kommer eleverna att få träna på läsförståelse genom olika övningar och olika texter, detta för att repetera inför kommande bedömning i läsförståelse vecka 43.


SO: Vi fortsätter att arbeta med temat “att leva i samhället”. Under veckan kommer vi att arbeta med “mobbning och mänskliga rättigheter “  Vi kommer även att titta på film 3, i serien “Sommaren före sexan,” 


Matte: Vi fortsätter arbetet med området bråk. Under vecka 42 ska vi träna på att förkorta bråk och sedan arbetar vi med att addera och subtrahera liknämniga bråk.



Idrott: Friluftsliv där eleverna kommer bygga och elda i eldstäder, stormkök, allemansrätten och lekar i skogen. Avstämning sker v.43.



NO: Vi fortsätter arbetet med Kemi. Vi kommer gå in på olika blandningar och hur vi kan separera dem.


Teknik: Vi fortsätter arbetet med kretsar kring el. Eleverna ska få träna på att felsöka.





Viktiga dagar framöver





Trevlig helg!

Arbetslag åk 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar