Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 oktober 2022

Veckobrev v.43 Årskurs 3

 Hej alla härliga vårdnadshavare! 


Då är vi redan framme vi höstlovet! Tiden går otroligt fort när man har roligt! Vi vill även passa på och tacka så mycket för alla fina utvecklingssamtal vi har fått ha tillsammans med er. Vi önskar nästan man kunde ha utvecklingssamtal varje månad för det ger så mycket när vi sitter enade tillsammans med era barn. Vi påminner om att det bara är att höra av er om det dyker upp någon fundering eller vad som helst! 


Information


Information om IST
Läs gärna lathunden och tipsen om åtkomst för vårdnadshavare till IST som publicerades i förra veckobrevet. Det kan vara så att det krävs inloggning via dator och inte mobil. Vi har även hört att trots att man följt instruktionerna så fungerar det inte riktigt som det ska för enstaka. Vi undersöker lite var man kan vända sig när det blir såhär, då vår kompetens inte sträcker sig längre än så gällande systemet för vårdnadshavarvyn. 


Läslovsbingo

Idag delade vi ut ett läsbingo för läslovet som består av olika utmaningar. Instruktionerna står på pappret hur man går tillväga. Man får gärna uppmuntra att försöka fylla i så många rutor som möjligt under lovet. Vi önskar att eleverna lämnar in läsbingot måndagen 7/11 om man valt att delta i utmaningen. Syftet med läsbingot är för att uppmuntra till mer läsning och att göra lässtunden till en lustfylld stund. 


Matteboken
Några har fått med sig matteboken hem om de haft någon sida kvar som de behövt göra. Det är endast ett fåtal stycken men kolla gärna med ert barn om den har med sig matteboken hem. Viktigt att dem tar med sig boken för måndagens lektion efter lovet bara. 


Veckobrev
Efter höstlovet kommer vi endast använda IST för att publicera veckobrevet på. Vi hoppas ni alla har fått tillgång till det. 


Ämnesinformation


Svenska
Denna vecka har vi arbetat klart med kapitlet kring faktatext om pingviner. Vi har även jobbat med ett halloween mysterium. Där eleverna har jobbat med verb, substantiv och verb. Eleverna har även fått klura ut rövarspråket. Efter lovet ska vi fortsätta jobba vidare med läsresan och förbereda eleverna inför nationella. 


Matematik

Den här veckan har vi påbörjat kapitel 3 i matteboken som är en liten fortsättning på tidigare kapitel. Vi har lärt oss vad prioriteringsregeln är och i vilken ordning vi ska räkna olika räknesätt i ett uttryck samt hur vi bildar ett matematisk uttryck från en räknehändelse eller en bild. Slutligen har vi även arbetat med problemlösning där vi lärt oss strategier för att ta oss an problemlösningsuppgifter där vi stegvis visar hur vi tänker.


Tips på repetition med ert barn:
a) Fortsätt gärna träna multiplikationstabellerna med ert barn. Se tipsen från tidigare veckobrev.
b) Fråga gärna ditt barn vad prioriteringsregeln är för någonting och be dem förklara.
Du kan ge exemplet 3 x 4 + 13
c) Be gärna ditt barn berätta de olika stegen för problemlösning, viss vägledning kan behövas för att påminna dem. 1. läs uppgiften, 2. stryk under viktig information, 3. rita en bild, 4. Skapa ett uttryck och räkna ut, 5. Skriv svar. Använd gärna exemplet som stöd “Charlie har 4 bollrör. I varje bollrör är det 3 tennisbollar. Dessutom har han 2 bollar utöver. Hur många tennisbollar har Charlie sammanlagt?”. 


SO

Vi har jobbat klart med våra resväskor, och wow vad fina de har blivit. Eleverna ska nu få plocka hem sina fina väskor. 



NO/Tk

Eleverna har under denna vecka fått gjort ett experiment där vi har släppt ner en brustablett i vattnet, sedan fick eleverna skaka och gnugga på blandningen därefter skapas kyla eller värme i påsen och massor av kolsyra. Eleverna tycker att det är spännande och snart är det dags att göra elevexperiment.  


Engelska
I engelska den här veckan vi repeterat sinnena på engelska och placerat dem i meningar. Vi har gått igenom olika ord och meningar som hör till sinnena. Därefter har eleverna fått beskriva olika föremål på engelska med med hjälp av de olika sinnena. Samtala gärna med ert barn om vad våra fem olika sinnen heter på engelska.

Idrott

Vecka 45 kommer vi börja med idrott inomhus. Vi kommer introducera det nya arbetsområdet som handlar om lekar, spel och olika typer av sporter. Vi kommer ha mycket fokus på fair play. Viktigt med rätt utrustning på idrotten. Rena inomhusskor och bra kläder att röra sig i. Ombyte och dusch som vanligt när vi är inomhus på FTA. 



Vecka 44
HÖSTLOV


Vecka 45
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons: 

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg tillsammans med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar