Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 14 oktober 2022

Veckobrev v.41 Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v.40 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni mår bra och att ni har haft en bra vecka. Den här veckan har Sebastian gått på föräldraledighet då han fick sin bebis i veckan. Medan Sebastian är på föräldraledighet kommer Felix att gå på Sebastians schema. Vi välkomnar därför Felix till Blomsterängen.  

Den här veckan har vi haft hösttema i förskoleklassen. I ateljén skapade vi höstträd. Våra händer fick bli trädstammar och för att göra löv använde vi små svampar som vi ”duttade” i färg. Vi pratade om vilka färger löven har på hösten och därmed använde vi höstfärger på våra träd och resultaten blev jättefina. Eleverna arbetade på jättebra och vi hade trevliga arbetspass i ateljén. Eleverna har också fått klippa ut varsitt höstlov. De fick välja varsitt löv, i en höstfärg för att sedan klippa ut och skriva sitt namn på. Vi övade därmed på att använda en sax, tränade finmotorik men även att skriva sitt namn. Håll utkik i hemvisten så kanske ni får se de fina löven.

Eleverna fick även varsitt arbetsblad med hösttema som vi har arbetat med under veckan. Det verkade vara uppskattat bland eleverna. På sista sidan i arbetsbladet fanns ett korsord. Vi löste korsordet tillsammans på smartboarden och eleverna fick skriva av på sina papper. Det var en uppskattad aktivitet och eleverna skriver bokstäverna väldigt fint.

Den här veckan har Felix haft idrott med förskoleklassen. Det har gått bra och de lekte en lek som hette Spindeln. Be gärna ditt barn beskriva leken. Under veckan har vi också tagit vara på det fina vädret. Det har varit en riktigt fin höstvecka. Eleverna har fått leka mycket fritt. De leker fantasilekar, spelar King och fotboll samt gungar.

Vi avslutade veckan med ett höstbingo där eleverna fick gå ut i par och leta hösttecken. Det var mycket uppskattat och de tyckte det var roligt att få vara ute och leta hösttecken. Prata gärna med era barn om vilka hösttecken det finns ute nu. Vi har färglagt höstbilder och tittat på en kort film på Urplay som heter Varmt, kallt och mittemellan.

Vi vill även informera er om att det går löss hos f-3 just nu. Därmed vill vi uppmana er att titta noggrant i era barns hår så att det går att behandla så fort som möjligt.

Nu är synligt lärande slut för denna gång och nästa synligt lärande startar 27/10. Så kul att så många av er har varit på det och skrivit så fina ord till era barn.

Vi önskar er en trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Joakim, Felix & Sebastian



charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar