Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 7 oktober 2022

Getingens veckobrev v.40

 

Veckobrev V. 40                                                                     

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

  

Under veckan 40 har vi jobbat med tema höst, har haft fokus på Barnkonventionen, allas lika värde, dans och musik och massvis med barnens val. Vi har även infört städ på fritids. Syfte med städ är att våra elever ska ha ansvar för arbetsmaterial, den fysiska miljön och trivsel.

Vi har pratat om vad som menas med en mänsklig rättighet, vad Barnkonventionen är och varför den finns. Barnen har även fått se en serie på UR-skola.

Allas lika värde har vi inlett med tankekarta om elevernas uppfattning om lika-olika. Därefter har det blivit många diskussioner. Barnen har tyckt det varit ett intressant ämne och verkligen varit engagerade i arbetet.

Vi har även lyssnat på ”Barns rätt med Jonas” på https://urplay.se/program/213623-barns-ratt-med-jonas-barns-lika-varde.

Vi har hunnit med en hel del höstpyssel som också går att beskåda på Getingen.

Vi påminner även om att se till att barnen har bra, varma kläder nu när det börjar bli kallt. Vi är ute flera gånger i veckan plus raster så dem behöver varma kläder, vantar och mössa samt ordentliga skor.

Äntligen har vi fått telefonen som vi länge har väntat på. Ni är välkomna att ringa på Getingens tfn: 072-5835622.

Mer att tänka på:

-Påkalla vår uppmärksamhet när ni lämnar och hämtar ert/era barn;

-Säg till i förväg om någon annan kommer och hämtar ert/era barn;

-Om ert/era barn ska följa med en kompis hem efter skolan eller fritids måste ni föräldrar meddela oss detta. Bestäm gärna dagen innan.

-Följ oss på bloggen .

Nu hoppas vi på en härlig fredag och att barnen sedan får en underbar helg tillsammans med er.

Hälsningar från Getingens personal

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar