Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 7 oktober 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.40 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni mår bra. Den här skolveckan har varit kort. Nu kan vi både se och känna av i årstidsväxlingen i luften. Vi har gått mot höst vilket vi även pratat om under våra morgonsamlingar. Eleverna har fått berätta vad de sett utifrån bilden ovanför kalendern och jämfört bilden med verkligheten utomhus samt nämnt några hösttecken. Under morgonsamlingarna läser vi ur stora bilderböcker där syftet är att analysera och reflektera över innehållet. En mycket bra övning där eleverna tränar på att berätta och beskriva. På morgnarna är vi noga med att säga god morgon till varandra för att träna på att se varandra och mötas ordentligt innan vi sätter igång dagen, och skoldagarna avslutas med att vi sjunger vår tack-för-idag sång. Det gillar eleverna, särskilt då vi har några olika varianter att välja på hur vilket sätt vi sjunger.  

Här kommer en liten sammanfattning av vad vi gjort i veckan. Vi har avslutat arbetet med bokstaven Qq, gullvivorna och rosorna har pysslat Qq i ateljén med hjälp av glasspinnar, vi har lekt ute mycket, träffats i lekgrupperna inomhus, lekt Kinesiska muren på idrottslektionen med Sebastian, läst ur högläsningsböckerna Barnen i Bullerbyn med efterföljande frågor kring innehållet och fortsatt vårt kartläggningsarbete med Hitta språket. I tisdags den 4/10 uppmärksammade vi Kanelbullens dag genom att färglägga alldeles egna kanelbullar. De sitter nu uppe i klassrummet! På rasterna har eleverna själva fått välja om de vill delta i rastaktiviteterna med Biljana. Det är många som deltar och de kommer tillbaka till klassrummet efter rasten med glada miner och alldeles påfyllda med energi. Låt ditt barn berätta mer om det!

Vad roligt att så många av er har kommit och gjort synligt lärande med era barn! Om det är så att ni inte har haft möjlighet till det än så är ni fortfarande välkomna i samband med hämtning. Det går självklart bra oavsett om det är en förälder som hämtar eller om det är en mormor, morfar, farmor eller farfar, eller kanske en annan släktning som är nyfiken på att se mer av det som vi har arbetat med. Sista dagen för synligt lärande, den här omgången, är fredagen den 14/10.

Kom ihåg, att om ni reser bort och planerar för att eleverna ska vara lediga, måste ni lämna in en ledighetsansökan till ditt barns mentor (Charlotte eller Matilda). Ni hittar blanketten på Norrköpings kommuns hemsida. Därefter när ni sedan har fått er ansökan beviljad (ni får tillbaka kopian av oss) anmäler ni ledigheten i IST appen. Det här sker enligt våra rutiner och det är viktigt att ni följer dem.

Just nu håller vi på att förflytta vår blogg till IST. Ni kommer att få en notis när det finns ett nytt blogginlägg tillgängligt för er i IST. Under några veckor framöver kommer vi att publicera veckobreven som vanligt på Bråviksskolans blogg samt via IST. Gå gärna in på IST för att se om ni kan se veckobrevet där. Ni är välkomna att återkoppla till oss via mejl om det fungerar.

 

Tack för ett gott samarbete.

Hoppas att era barn är nöjda med sina studiedagar.

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar