Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 30 september 2022

År 5 v.40

 Bloggen v.40


5A-Vecka 40

Måndag: Idrott 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott, Glosförhör eng, bedömning matematik

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag

5B-Vecka 40

Måndag: Idrott

Tisdag: Glosförhör eng. 

Onsdag: Idrott, bedömning matematik

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag

5C-Vecka 40

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott, Glosförhör eng. bedömning matematik

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag



Sv: Vi har precis börjat med kapitel 4 i “I huset bredvid” där eleverna jobbar med att skriva en förklarande text om en uppfinning som någon i familjen just uppfunnit, man ska även rita en bild på uppfinningen. 



Eng: I Engelskan kommer vi att fortsätta arbeta med texten “At the pool” från NE.se med fokus på översättningar och läsförståelse. Eleverna har under v.39 glosförhör (se veckoschemat ovan för vilken dag respektive klass har förhör), glosorna finns i classroom.


SO: Nytt område för eleverna. Vi kommer att börja arbeta med samhällskunskap, “Att leva i samhället och mänskliga rättigheter.” Vi avslutar med religion, “Moraliska frågor.”


Matte: Vi repeterar inför bedömningen som är på onsdag.



Idrott: Vi kommer inleda det nya arbetsområdet friluftsliv. Eleverna tränar på allemansrätten och bygga eldstäder där eleverna ska elda med naturmaterial med hjälp av tändstål i grupper. 



NO: Vi fortsätter arbetet med Kemi. Där ska vi sortera efter olika egenskaper. Vi kommer göra laborationer om surt och basiskt


Teknik: Vi fortsätter arbetet med kretsar kring el. Eleverna ska få träna på att felsöka.



Viktiga dagar framöver:

Studiedag: Torsdag 6/10 

Studiedag: Fredag 7/10


Hej på er!


Vi vill tacka för en trevlig dag i Abborreberg där vi har idrottat hela dagen och haft kul tillsammans. Vi vill även påminna om studiedagar torsdag och fredag nästa vecka. 


Trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar