Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 september 2022

Veckobrev för år 2 för vecka 35

 Hej alla!

Nu har vi kommit in i första höstmånaden och det betyder lite kyliga morgnar. 

svenskan har vi läst klart alla avsnitt ur detektivbyrån och det har varit uppskattat högläsning för de flesta. De har under veckan fått träna på att muntligt berätta utifrån en tankekarta, sorterat stycken i kronologisk ordning och idag börjat skriva brev Sally Smart.

Matematiken har hela veckan handlat om att öva och träna på klockan. Igår torsdag hade vi klock-test. Vi vet att det finns flera barn som behöver längre tid på sig att träna. Nästa vecka kommer ni att få veta vilka barn som  behöver träna mer eller har klarat klock-testet. Vi kommer fortsätta med klockan och träna mer på tidsskillnad och börja prata om hur många minuter det går på en timme? Hur många timmar det går på ett dygn osv. Det finns fortfarande flera som inte har gjort klart klock-uppdragen på NOMP. Det är bra att öva klockan varje dag en stund om ni har barn som inte har lärt sig den.

Under no lektion har vi börjat att förbereda för egna små kompostpåsar. Tittat på två olika filmer om daggmaskar.

Den ena so lektionen handlade om GOTW - Surströmming. Nästa veckas ledtråd är Flygplan blev terrorvapen. Under den andra lektionen arbetade vi med geografi. Vi läste och skrev om vatten på jorden och tränad på världsdelar och världshav på skolplus. Ett av målen i geografi är att kunna världshaven och världsdelarna.

idrotten fortsätter vi med lekar på FTA:s konstgräsplan. Vi kommer leka lekarna Bråviksresturangen och flaggan. 

I bilden har de jobbat med varma och kalla färger.

tekniken har de sorterat olika artefakter, saker som skyddar person eller skyddar saker eller både två.

Nästa vecka

Måndag -

Tisdag - Idrott

Onsdag-

Torsdag - Idrott (Grupp 2 kom i tid. Idrotten börjar 8.20 och därför behöver ni vara på plats 8.10)

Fredag - Läsläxa kap 3

Trevlig helg!

Vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar