Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 september 2022

Veckobrev för år 2 för vecka 36

 Hej igen!

Oj vad fort veckorna rullar på nu... Vi vill påminna om att sjukanmäla ert barn på IST varje dag de är hemma. De som inte gör det kommer att få ogiltig frånvaro som sedan kant ändras om ni går in och anmäler på appen. Fungerar inte appen så skicka ett mail eller sms. Många är bra på att höra av er när era barn är sjuka och ta hem material. Men det är flera som inte gör det och då blir det mycket att jobba ifatt.

I matematik den här veckan har vi startar igång med TRR igen och det har denna vecka handlat om repetition av 10-kompisar och nytt med  20-kompisar. Vi har diskuterat strategier och tittat på samband mellan 10 och 20-kompisar. Vi har också fortsatt att öva klockan genom att spela spel. Eleverna har fått se hur det har gått på proven som de gjorde på klockan och flera elever kommer att få göra om provet senast vecka 38. Ni kommer att få information hur det gått för ert barn genom IST. De som ska göra om provet kan om de vill få låna med sig en klocka hem. De kan också jobba med klockuppgifter på nomp.

svenska lektionerna fått nya uppdrag i detektivbyrån. De har fått öva på att skriva signalement. De fick beskriva en kompis. Vi har även gått igenom hur man kan skriva en efterlysning. Vi har även läst tyst, haft högläsning och övat skrivning.

Under engelska lektionen har vi fortsatt att öva på skolorden genom bingo, memory och sång. De har fått med sig korten hem för att öva på. Dessa har de i läxa till nästa onsdag. Orden de ska kunna är: pencil, rubber, ruler, computer, school bag, crayons, book, desk, pupil, teacher.

so- lektionerna har vi i GOTW lärt oss mer om 11-september attackerna och nästa veckas ledtråd är: Får styrka från burk. Sen har vi läst och skrivit om att joden består av land och fortsatt öva på världsdelarna. 2B tittade även på lilla aktuellt och diskuterade om valet.

idrotten fortsätter vi med Bråviksresturangen och flaggan med fyra lag. Syftet är rörelseglädje, samarbete och följa regler. 

Under dagen kommer information från idrottslärarna ut på bloggen att dusch efter idrott kommer att vara valfritt. Vi tänker att år 2 fortsätter med dusch för att öva sig inför simningen.

Igår torsdag kom våra kompostmaskar med posten och vi har nu startat igång våra kompost-påsar som vi förberedde förra veckan. No arbetet JORD kommer att handla om olika undersökningar där det är viktigt att ställa en hypotes, undersöka och sedan skriva vad som hänt. 

I bild har de fortsatt med varma och kalla färger samt att börjat prata om nyanser.

Föräldramöte onsdag  den 21 september 17.30. .

Utvecklingssamtalen kommer att att vara under vecka 38-40 och vi kommer att lägga ut tider i det snaraste. först till kvarn gäller.

Nästa vecka

Måndag

Tisdag - Idrott

Onsdag - Engelska läxa

Torsdag - Idrott

Fredag - Läsläxa kap 4

Trevlig helg önskar vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar