Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 30 september 2022

Förskoleklass Blomsterängen

Veckobrev v. 39 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka. Dagarna springer iväg och nu är ännu en vecka förbi. Vi har haft en bra vecka tillsammans med mycket lek och lärande.

Arbetet med bokstaven Q har fortsatt in på den här veckan. I ateljén i måndags skapade pionerna och vitsipporna bokstaven Q genom att måla glasspinnar för att sedan forma bokstaven på ett färgat papper. Vi använde även en limpistol för att glasspinnarna skulle fästa på pappret vilket var spännande. Det resulterade i väldigt fina alster. Nästa vecka är det gullvivorna och rosornas tur att skapa bokstaven Q på samma sätt. Det ser vi fram emot. Den här veckan har vi haft arbetspass där eleverna har fått möjlighet till att arbeta färdigt med bland annat sina bokstavshäften.

I tisdags höll Jocke i idrotten och då lekte elevernas svanskull och tunnelkull. Det verkade vara uppskattat bland eleverna. Vi har lekt fritt utomhus både på skolgården och på vår innegård.

Den här veckan har vi även påbörjat Hitta språket, det kartläggningsmaterial som är obligatoriskt för förskoleklass nu på höstterminen. Vi har arbetat med materialet i grupper om ca fyra- fem elever, dvs en halv blomgrupp. Medan eleverna har arbetat med Hitta språket, som vi kallar för Uppdrag, har de andra eleverna lekt i lekgrupper och några har fått arbeta med språkutvecklande spel på våra Ipads. Vi blev klara med den första delen den här veckan på Hitta språket och det har gått väldigt bra. Vi kommer fortsätta med materialet nästa vecka.

Parallellt med bokläsningen av Barnen i Bullerbyn har vi läst två böcker som inte ser ut som ”vanliga” böcker. Det var två stora böcker, med mycket fina bilder i och spännande texter. Vi förde samtal om framsidan, vad eleverna trodde att boken skulle handla om och så samtalade vi om de fina bilderna samt texten. Den ena boken handlade om hemliga agenter och den andra om två fötter. Vi hade en bra stund tillsammans.

Idag på idrottens dag har vi varit vid Abborreberg och vi har tagit oss runt i spåret genom att gå och springa. Alla elever har verkligen gjort sitt bästa. Vi har haft en dag fylld av härliga samtal och även fri lek. Vi har ätit vår lunch tillsammans, det serverades hamburgare och haft en dag fylld av rörelse. Sedan avslutade vi dagen tillsammans i klassrummet, pratade om dagen och de fick ta emot varsitt diplom.

Från och med igår (torsdag 29/9) började synligt lärande. Under en två veckors period är du som förälder välkommen in i klassrummet tillsammans med ditt barn för att visa upp det som vi har arbetat med under de första veckorna. På diskbänken ligger blanketter där det står vad ditt barn ska visa upp och berätta om. Sedan ska du skriva positiv återkoppling till ditt barn på blanketten och lämna in på hyllan under där ni fick den. Sista dagen för synligt lärande är fredagen den 14/10.

Nästa vecka är det studiedagar torsdag och fredag (6-7 oktober). Då är det ingen skola men fritidshemmet är öppet för de som har anmält tillsyn för de dagarna.


Tack för en fin vecka och vi ser fram emot nästa,

Vi önskar er en trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian

 


charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar