Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 september 2022

Veckobrev åk 3

 Veckobrev åk 3


Hej alla! Ytterligare en skolvecka har passerat och äntligen har syslöjden och träslöjden dragit igång.

Vi skulle önska att nu efter att skolan har dragit igång efter sommaren att ni pratar om vad som gäller på skolan. Majoriteten av eleverna har över sommaren glömt bort både regler och hur man beter sig. Vi önskar därför att ni pratar om  regler som finns och vad eleverna har för skyldigheter här i skolan.  


Läsläxan: Eleverna har idag fått sin läs läxa. Några har fått "nyckeln till skatten" där tanken är att vi hjälper till med en bok. Några har fått låna en biblioteksbok att läsa hemma. Tanken är att vi önskar att eleverna läser 15 minuter om dagen 5 dagar i veckan. Eleverna har även fått med sig ett häfte hem där de en gång i veckan skriver lite kort om det dom har läst. När boken är slut skriver eleverna ett omdöme om boken och plockar med både häftet och boken till skolan. I år kommer vi inte ha möjlighet att lyssna på alla elever varje vecka därför kommer vi när det finns tid att lyssna på eleverna, det är alltså eleverna och erat ansvar att hjälpas åt med det hemma.  


Info: 

Vi vill välkomna er till ett preliminärt datum och tid för föräldramöte den 15/9 - 17:30. 


Svenska:
I svenskan har vi fortsatt bekanta oss med läsresan. Vi har övat på att sammanfatta texter, samt att skriva inledning, handling och avslut. Vi har även tränat vidare och  repeterat ng-ljudet. Vi har även påbörjat ett jobb kring studieteknik och tips och trix som är bra att kunna när vi jobbar med te.x läsförståelse. 

So:
I so:n har vi fortsatt arbeta med kartor. Vi har pratat om varför det finns kartor och vad det finns för olika typer av kartor. Vi har också tränat på våra världsdelar och världshav på chromebook. 

No: I No denna vecka har vi jobbat med att smälta is. Eleverna fick en varsin isbit och skulle sedan på snabbast möjligast sätt. Eleverna fick inte ta ut isbiten ur påsen och fick heller inte fylla vatten i påsen. Fråga gärna erat barn om hur just de gjorde.  

Matematik:
I matematiken har vi tränat på att använda hundrarutan i beräkningar med subtraktion. Vi har pratat om hur tresiffriga tal bildas av hundratal, tiotal och ental samt deras plats och värde. 

Idrott:
I idrott kommer vi fortsätta med lekar där vi kommer leka Bråviksresturangen och flaggan. Vi fortsätter att vara på FTA:s konstgräs.  Vi önskar fortsättningsvis att eleverna har med sig ett ombyte och handduk för att duscha.

Engelska:
På engelskan fick alla elever träna sin hörförståelse genom att sätta siffror på rätt plats till rätt bild. Vi har även testat leken "Simon säger" fast på engelska såklart, vilket många tyckte var roligt. 


Ha en skön helg! Så ses vi på måndag! 

Mvh pedagogerna i år 3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar