Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 september 2022

Veckobrev år 4 v.37

Hej!


Måndag-onsdag har vi utvecklingssamtal. Eleverna börjar 08:20 och slutar efter lunch ca12:00, under den tiden finns vikarier i klassen och fokuserar på uppgifter i svenska, engelska och matematik. Fritidsgården är öppen efter skoldagens slut för de elever som har behov av tillsyn. 


När vi har mailat till er har vi märkt att några av mailadresserna inte stämmer så gå gärna in på IST HOME appen och uppdatera era uppgifter.

Engelska

Eleverna har fått en ny glosläxa, My Family, som ni hittar i Classroom Engelska och på glosor.eu. Läxan förhörs v.38.

Svenska:

Nästa vecka kommer vi repetera det som vi hittills  jobbat med och det finns  möjlighet att göra klart om man har uppgifter som man inte hunnit bli färdig med.


Matematik

Eleverna har matematikläxa till torsdag 15/9. Läxan handlar om att träna på och befästa multiplikationstabellerna 1-10. De elever som idag inte blev färdiga med veckans beting kring prioriteringsregeln gör klart det hemma till torsdag. 

Bedömning kring kapitel 1, de fyra räknesätten och prioriteringsregeln sker torsdag 22/9. 


Idrott och hälsa:

Under veckan kommer vi börja träna på att orientera med hjälp av en karta. Vi kommer "bygga landskap" och skapa egna kartor utifrån landskapen. Vi kommer även att prata kring kartans uppbyggnad, symboler mm. 


Bråviksskolan har tagit beslut om att inte byta om och duscha efter idrotten på skolan. Beslutet gäller från och med v.37.

 

Viktigt med rätt utrustning:

På idrottslektionerna ska eleverna ha rätt utrustning för att kunna få ut maximal rörelseglädje och undvika skador. Anpassade kläder där eleven kan röra sig på ett så smidigt sätt som möjligt rekommenderas. Viktigt är att alla elever har anpassade skor för lektionerna utomhus och har inomhusskor när idrottslektionerna bedrivs inomhus. Möjlighet till att duscha och byta om finns för de elever som har behov av det.


Trevlig helg!

Pedagogerna i år 4 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar