Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 23 september 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 39

I matematiken har eleverna arbetat med femmönster, fråga ditt barn vad det är för något. De har också ansvarat för den inledande delen som kallas för talkören. Gör gärna det hemma och låt ditt barn leda.

I so har eleverna gjort ett grupparbete om polisstationen, brandstationen, stadsbiblioteket, sjukhuset och Bråviksskolan. Eleverna ville inte sluta arbeta när det var dags att sluta för dagen, så härligt att se detta engagemang.

Vi har haft klassråd med ordförande och sekreterare och pratat om vad som fungerar bra och vad vi behöver utveckla samt kommit med förslag på förändring.

På idrotten är det fokus på olika lekar och eleverna berättar med glädje om hur roligt det är.

I engelskan har vi avslutat arbetet med färgerna.

1A ställde in studiestödet i onsdags då Malin var sjuk.

1B ställde in studiestödet i torsdags då Katarina var ledig.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott onsdag och torsdag. De ska ha med sig inomhusskor då idrotten kommer att vara inomhus.

Välkomna till föräldramöte i år 1 onsdagen den 28/9 kl 17:30-19. Vi ses i respektive klassrum.

Fredagen den 30/9 är det idrottens dag och vi kommer att vara i Abborreberg och på skolan med fokus på rörelse. Eleverna börjar som vanligt på skolan 8:20 ombytta och klara i kläder efter väder samt vattenflaska och frukt. Ca 8:40 går vi till Abborreberg och samlas vid lekplatsen i gropen nedanför caféet 9:20 för uppvärmning. Ca 9:40-10:40 går/springer vi elljusspåret och får frukt och festis när vi kommer i mål. 11:20 blir vi bjudna på lunch som är hamburgare. Därefter går vi tillbaka till skolan och fortsätter att röra oss ända fram till kl 13. Eleverna slutar som vanligt 13:30. Se information här nedan från idrottslärarna.

 

Fredagen den 30 september 2022 genomförs Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

 

Idrottens dag ska inspirera till rörelse lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför vill vi att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet.

 

6/10 och 7/10 är det studiedag och eleverna är lediga från skolan.

Läxa till måndag vecka 39 är läseboken kapitel 4 samt ordbilderna är, var, och, sa, hej, jag. Ordbilderna ska eleverna kunna säga utan att ljuda så öva extra mycket på de orden inför läsgruppen.

Läxa till måndag vecka 40 är läseboken kapitel 5 samt ordbilderna en och ett.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar