Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 30 september 2022

Veckobrev för år 2 vecka 39

 Hej på er!

Vilken härlig dag vi har haft tillsammans i skogen idag.....

Utvecklingssamtalen pågår för fullt och det är trevligt att få träffa er och  ha fysiska samtal igen.

Det verkar som de flesta av er nu har fått ett mail från IST när ett nytt blogginlägg publiceras. Hör gärna av er via mail om det inte fungerar och ni inte får det så ska vi se om vi kan hjälpa er. 

I matematiken har vi denna vecka fortsatt att arbeta med 100-kompisar och denna gång med ental ex. 63+37. Vi har pratat om mönster och strategier för att räkna ut. Uppgifterna har varit lite kluriga för många och vi kommer återkomma till detta vid flera tillfällen.

I 2A vill vi påminna om att arbeta med NOMP uppdraget +1,+2,+3-1,-2,-3 

svenska lektionerna har vi fortsatt med uppdrag från detektivbyrån. De har fått träna sig i att skriva passande rubriker till olika tidningsartiklar. De har också löst ett mysteri efter att ha läst en text. Vi har arbetat med läsförståelse, läst högt och tyst och skrivit dagbok. Den här veckan fick eleverna parläsa sin läsläxa och nästa läsläxa kommer de att ha till fredag v.41 på grund av att det är studiedagar nästa torsdag och fredag.

I so har vi denna vecka diskuterat läst och skrivit om ekvatorn, norra och södra halvklotet. Vi har också lyssnat på Jorden runt utan karta - avsnitt 6.

No lektionen handlade om att blanda ämnena med vatten och skaka och sedan titta vad som hände . Vi ska nu titta. Vidare ska vi titta vad som hänt om en vecka i provrören. Vi tittade också på vad som hänt i våra komposter.

bilden har alla gjort klart sina uppgifter i färglära.

Idrott Eleverna kommer arbeta vidare med friluftsliv och allemansrätten där vi kommer leka lekar som röda/vita rosen och olika kurragömma lekar kopplat till skolgården/skogen och köra ett naturbingo kopplat till allemansrätten. Denna vecka blir som vanligt igen med dusch och ombyte. Tänk på kläder efter väder. 

Nästa vecka 

Måndag - (Lena utvecklingssamtal)
Tisdag - Idrott
Onsdag - (Lena och Marie utvecklingssamtal) 
Torsdag - Studiedag (Fritidshemmet öppet för de som anmält)
Fredag -Studiedag (Fritidshemmet öppet för de som anmält)

Nästa vecka kommer det inte något veckobrev!

Vecka 41

Måndag

Tisdag-Idrott

Onsdag- 

Torsdag-Idrott

Fredag-Läsläxa kap 7

Trevlig helg!

Vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar