Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 23 september 2022

Veckobrev år 2 v.38

 Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte i onsdags och nu har även utvecklingssamtalen börjat och flera av er har varit här. Veckobrevet kommer den här veckan publiceras både på denna blogg och i IST och tanken är därefter att vi går över till IST när vi ser att det fungerar.

Vi vill informera alla som cyklar till skolan att parkera cykeln vid skolans cykelställ. De får inte låsas fast vid staketen mot mästermans.

I matematiken har vi denna vecka arbetat med omgruppering av tal. Vi omgrupperar för att de ska bli enklare att räkna ut. Exempel gör vi om 14+8 till 20+4 eller 10+14. Vi har också arbetat med programmering i ma-boken.

Under svenska lektionerna har era barn fått lösa ett mysterie med hjälp av ledtrådar. Idag har de fått lösa en kodnyckel där de skulle byta ut bokstäver med de som kommer efter eller före. Vi kommer nu arbeta med alfabetisk ordning nu en tid framöver. Högläsning och skriva/forma bokstäver har vi också arbetat med under veckan.

no har vi fortsatt experimentera med jord. Vi har undersökt hur det blir när man blandar vatten med sand, lera och humus. De har fått känna, lukta och titta på i förstoringsglas. Vilka blandningar kunde rullas till kulor. Vidare skulle  blandningarna strykas ut på ett papper.

Engelskan handlar från och med denna vecka om "activities" Vi har lyssnat  på nya ord och tränat på att säga dem. Vi har klippt ut nya flash-cards och ord. På föräldramötet pratade vi om att ni som föräldrar kan utmana era barn med flash-carden. De kan träna på att säga hela meningar på engelska eller träna på att skriva orden på engelska.

På GOTW har vi lärt oss mer om älgen inför den kommande älgjakten. På den andra so-lektionen har vi sett en film om de olika världsdelarna och gjort ett gemensamt quiz och satt ihop en bok om de olika världsdelarna där de läst om dem och svarat på frågor. Vi avslutade lektionen med att fortsätta öva på skolplus. 

Idrotten I idrotten kommer vi bygga läger i närliggande skog med fokus friluftsliv och allemansrätten. Eleverna har bra kläder efter väder och byter inte om eller duschar denna vecka för att vi inte kommer röra på oss på ett sätt som kräver duschning efteråt. 

Nästa vecka

Måndag - (Marie utvecklingssamtal)
Tisdag - Idrott (Lena utvecklingssamtal)
Onsdag - (Marie samtal)
Torsdag - Idrott ( Lena samtal)OBS läsläxa kap 6
Fredag-Idrottens dag

Nästa vecka  på fredag är det Idrottens dag och denna dag kommer hela Bråviksskolan att vara i Abborreberg och gå/springa skoljoggen. Därefter kommer vi ha andra rörelseaktiviteter. Skolan bjuder på hamburgare till lunch och eleverna kommer också att få frukt och festis under förmiddagen. Tänk på kläder efter väder och en vattenflaska kan vara bra att ha med. Om det är så att ert barn inte äter frukt kan de ha med sig en smörgås annars behövs ingen matsäck. Vi börjar och avslutar dagen som vanligt på skolan.

Ha en skön helg önskar vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar