Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 8 september 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 37

I matematiken har vi börjat arbeta med mönster i halvklass, par och enskilt. Begreppen som eleverna ska kunna är mönster, mönsterdel och struktur. Eleverna har övat praktiskt och teoretiskt. De besitter mycket kunskaper kring mönster och vi hade många intressanta samtal.

Vi har arbetat med bokstaven Ll och eleverna har övat på sin nivå. De har övat ljud eller läst, format Ll, gjort korsord och tränat finmotoriken genom att göra ett lejon. Vi har haft högläsning 30 minuter varje dag och textsamtal. Eleverna får öva på att samtala om innehållet och prata om svåra ord.

I engelskan arbetar vi med färgerna, vi sjunger, skriver och samtalar.

Vi har pratat om hur ett klassråd går till och eleverna har fått vara delaktiga i vilka punkter som ska finnas med.

Bildlektionerna är i ateljén och eleverna arbetar med grundfärgerna.

Vi har fått besök av Linda som arbetar i köket. Hon har berättat om sitt yrke och eleverna har fått ställa frågor. De var nyfikna på hur många de lagar till, hur stora kastrullerna är och hur stora stekpannorna är och en massa andra funderingar. Eleverna ska få komma på studiebesök till köket i mindre grupper, det blir spännande. De visade stort intresse, det var roligt att se och höra.

De elever som var frånvarande på fotograferingen får fotografera sig ti den 13/9.

Studiestödet på torsdagar kan vara bra om ditt barn inte har hunnit med veckans uppgifter, vill öva på läxan, varit sjuk eller behöver stöd i något. Ta gärna med en extra frukt, grönsak eller smörgås den dagen. Vecka 37-38 har Malin studiestöd samma tid onsdagen istället för torsdagen.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott onsdag och torsdag.

Läxa till måndag är läseboken kapitel 2.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar