Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 september 2022

Veckobrev år 4 v.36

 Hej


Matematik

Under veckan har eleverna genomfört ett multiplikationstest kring tabellerna 1-10. Det är många elever som behöver repetera/träna mer för att befästa dessa tabeller. Eleverna har fått hem uppgifter där de kan träna. De kan även träna på tabellerna i NOMP. Viktigt att eleverna genomför många repetitioner så det blir befästa. Torsdag v.37, 15/9 genomför vi ett nytt tabelltest. 

Nästa vecka jobbar vi vidare med arbetsområdet de fyra räknesätten och prioriteringsregeln. Vi kommer börja titta på hur man ska prioritera i en uppgift om flera räknesätt finns, tex 14-5+ 24/6 =. Vill eleverna förbereda sig kan de se nedanstående videoklipp. 

https://youtu.be/Z8etAU2yvjo


Engelska
Vi jobbar vidare med arbetsområdet This is Me och planeringen hittar ni i Classroom Engelska. Efter avslutat arbetsområde förväntas eleverna kunna:

  • Presentera sig själva och sin familj med namn, ålder, var de bor och vad det tycker om att göra både skriftligt och muntligt.
  • Känna till att am, are, is är tre former för samma verb och använda dem i rätt sammanhang.
  • Kunna skilja mellan och använda he, she, his, her i rätt sammanhang.
  • Kunna siffrorna 1-20 samt tiotalen upp till hundra.
Glosorna förhörs denna vecka, 4A ons. 7/9, 4B tors. 8/9, 4C tis. 6/9, och eleverna får nya glosor, My Family, som förhörs v.38.


SO
Vi jobbar med valet och de politiska partierna.

Svenska  
Vi kommer fortsätta jobba med lite grammatik, vi kommer även börja jobba med stavning och vi kommer repetera vokaler och konsonanter samt dubbelteckning. 

Trevlig helg
Pedagogerna i år 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar