Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 september 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.37 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka. Det har vi!

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med bokstaven Ö. I arbetet med bokstaven Ö kombinerar vi skapande med teori. I ateljén skapade eleverna i grupper om fyra egna öde öar. Öarna ska bli hem till pärleödlorna som de har skapat. De samarbetade fint med varandra och gruppernas öar blev jättefina. Vi har fortsatt att pärla våra ödlor den här veckan och de blir också väldigt fina. Eleverna gör ett väldigt bra jobb, de arbetar på flitigt och övar på att samarbeta och öva sin finmotorik.

I tisdags på idrotten lekte de kinesiska muren med Sebastian och det verkade vara uppskattat bland eleverna.

På eftermiddagarna har vi haft matte- och svenskastationer där eleverna har arbetat i stationer med Charlotte och Matilda. De har bland annat fått forma bokstäver och siffror på smartboarden och med kaplastavar. De har fått arbeta med matematik och svenska i spel digitalt på våra Ipads, spelat rim-memory samt lägga tangrampussel.

Vi har även lekt i lekgrupper där vi tränar på turtagning, samarbetsförmåga och att få välja aktivitet utifrån vad de vill göra och något som de inte provat på än.

I onsdags på förmiddagen var vi utomhus och lekte lekar tillsammans. Vi lekte Katt och råtta, Hur mycket är klockan herr lejon och Under hökens vingar kom vilket var uppskattat av eleverna och vi hade väldigt roligt. Vi var även i skogsdungen och använde fantasin och lekte fritt.

På morgonsamlingarna tränar vi på veckodagar, datum, månader och årstider. I samband med detta tränar vi även på tidsenliga begrepp såsom gårdagen, igår, imorgon och i förrgår. Låt ert barn träna på att kunna berätta när hon/han fyller år.

I matsalen tränar vi på att äta med kniv och gaffel samt att göra rent att göra rent på vår egen plats med en servett och därefter göra lite snyggt på tallriken innan vi går ifrån. Vi tackar även för maten till vår duktiga matpersonal när vi lämnar våra tallrikar.

Gullvivorna och pionerna hade den här veckan författarsamtal om Astrid Lindgren då vi ska börja läsa Barnen i Bullerbyn. Vi tittade på bilder på Astrid Lindgren som ung och gammal och samtalade om hennes verk. De fick berätta om de har läst något av hennes verk och det blev ett fint samtal. Vitsipporna och rosorna fortsatte att läsa i Barnen i Bullerbyn.

Eleverna tränar själva på att hänga upp sina saker på sin plats så att det inte samlas kläder på golvet. Vi fortsätter att öva men hjälp gärna till vid hämtning och lämning.

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 20/9, kl. 17-18:30, i skolans matsal. Utrymme för frågor kommer att vara tillgängligt sista stunden. Funderar ni över något går det bra att kontakta oss i förväg också. Vi kommer att ge er en prestation av vårt arbete och så kommer vårt elevhälsoteam på skolan att presentera sig och berätta om deras uppdrag. Hoppas att ni alla kan komma.

På tisdagar har eleverna idrott och vi önskar att de kommer ombytta i idrottskläder redan på morgonen. Som några av er kanske har läst har nu ett gemensamt beslut på skolan tagits att eleverna inte ska duscha eller byta om efter idrotten. För oss på skolan är detta inget nytt då vi av flera anledningar har gått efter denna rutin under hela pandemin. Det innebär alltså att ditt barn kommer ombytt på morgonen och fortsätter att ha på sig idrottskläderna under dagen. Kom ihåg vattenflaska och bra skor. För vidare frågor kring detta går det bra att kontakta Sebastian.

Vi vill säga tack för att ni följer våra rutiner kring frånvaroanmälan i IST, det fungerar bra och vi fortsätter samarbetet tillsammans.

Vi ser fram emot ännu en vecka fylld av lek och lärande.

Vi önskar er en trevlig fredag och en fortsatt bra helg.

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian


charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar