Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 23 september 2022

Veckobrev vecka 39 åk 5

 Bloggen inför vecka 39

 

5A-Vecka 39

Måndag: Idrott 

Tisdag: Klass 5A, bedömning i SO.

Onsdag: Idrott, Glosförhör eng. 

Torsdag: 

Fredag: Idrottens dag (skoljoggen)

5B-Vecka 39

Måndag: Idrott

Tisdag: Glosförhör eng. 

Onsdag: Idrott, Klass 5B, Bedömning i SO

Torsdag: 

Fredag: Idrottens dag (skoljoggen)

5C-Vecka 39

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott, Glosförhör eng.

Torsdag: Klass 5C, bedömning i SO.

Fredag:Idrottens dag (skoljoggen)




SO: Under vecka 39 kommer samtliga klasser i år 5 att skriva “”Demokrati och diktatur, samt “Så styrs Sverige.”Detta finns i Gleerups portal.se, samhällskunskap.


Matte: Under veckan kommer vi att arbeta med multiplikation med uppställning, delbarhet och sedan börjar vi repetera inför bedömningen som sker onsdag vecka 40.


Sv: I svenskan kommer eleverna att fortsätta arbetet med kapitel 3 i skrivprojektet “I huset bredvid”. Kapitel 3 har främst fokus på texttypen insändare.


Engelska: I Engelskan kommer vi att fortsätta arbeta med texten “At the pool” från NE.se med fokus på översättningar och läsförståelse. Eleverna har under v.39 glosförhör (se veckoschemat ovan för vilken dag respektive klass har förhör), glosorna finns i classroom.



Idrott: Orientering. Avstämning lektion 2. 



NO: Vi påbörjar arbetet med Kemi. Där ska vi sortera efter olika egenskaper.



Hej på er! 


Fredagen den 30 september 2022 genomförs Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Idrottens dag ska inspirera till rörelse lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför vill vi att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet.

Vi kommer vara ute hela dagen i Abborreberg så viktigt med kläder efter väder. De är även bra att ha med sig en vattenflaska. Barnen kommer få frukt, festis och lunch där. Eleverna samlas vid parkeringen i Abborreberg 8:20 och slutar vanlig tid i Abborreberg. 



Viktiga dagar framöver:

Idrottens dag med skoljogg: Fredag 30/9

Studiedag: Torsdag 6/10 

Studiedag: Fredag 7/10



Trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar