Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 september 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 38

I måndags fick eleverna läsa upp sin läsläxa i läsgruppen. Bra att ni övar 10 minuter fem dagar i veckan så att eleverna känner att de utvecklas i sin läsning. Vi har arbetat med bokstaven Mm och innehållet har anpassats till var eleven är i sin läs och skriv utveckling så att alla elever får lagom med utmaning.

I matematiken har eleverna varit på mönsterjakt och även gjort egna mönster. Eleverna börjar kunna begreppen mönster, mönsterdel och struktur. Kom ihåg att gå igenom matematikprovet hemma och skriv under för att sedan lämna till pedagog i skolan. Uppmuntra ditt barn att gå på studiestödet om det är områden som varit svåra för ditt barn på provet.

I so har vi pratat om polisstationen, brandstationen, sjukhuset och biblioteket och vad de olika yrkena heter. Eleverna var mycket intresserade och ställde en massa bra frågor.

Vi har haft klassråd med ordförande och sekreterare och pratat om vad som fungerar bra och vad vi behöver utveckla samt kommit med förslag på förändring.

På idrotten är det fokus på olika lekar och eleverna berättar med glädje om hur roligt det är.

I engelskan fortsätter vi att arbeta med färgerna genom att göra loppor, titta på Pick a colour från UR, spela bingo och öva på att säga färgerna. Vi har också en bok som eleverna skriver i.

Vi avslutar veckan med ett författarbesök i år 1. Jannie Lindgren har skrivit barnboken Drömlovet och kommer till oss och berättar om sitt yrke och inspirera eleverna till att skriva och läsa.

Vad roligt att så många kommer på studiestödet och gör klart, arbetar med det som känns svårt, får extra utmaning och lite extra tid med pedagog. Studiestödet för 1A vecka 38 ändras till onsdag samma tid.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott onsdag och torsdag. I år 1 har det fungerat bra med dusch och ombyte så vi fortsätter med det i överenskommelse med idrottslärarna.

Välkomna till föräldramöte i år 1 onsdagen den 28/9 kl 17:30-19. Om ni har något ni önskar att vi tar upp så kontakta oss en vecka innan så att vi hinner att förbereda. Vi ses i respektive klassrum.

Katarinas mailadress är: katarina.lindskog@norrkoping.se

Läxa till måndag vecka 38 är läseboken kapitel 3.

Läxa till måndag vecka 39 är läseboken kapitel 4 samt ordbilderna är, var, och, sa, hej, jag. Ordbilderna ska eleverna kunna säga utan att ljuda så öva extra mycket på de orden inför läsgruppen.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar