Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 september 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 36

Veckan har gått fort det måste betyda att vi har haft det bra tillsammans:0)

Vi har börjat med ett nytt ämne so och arbetar med yrken. Nästa vecka kommer Linda från köket och berättar om hur hon arbetar som kock på Bråviksskolans skolrestaurang. Det ser vi fram emot. Hör av er till Katarina eller Malin om ni är intresserade av att dela med er av erat yrke.

Vi har också introducerat några fler moment i svenskan t.ex. korsord på olika nivåer. Eleverna får möjlighet att kunna öva på stavning.

Nya uppgifter finns på NOMP om ni vill arbeta hemifrån med matematiken. Det är ett roligt sätt för eleverna att öva färdighetsträning och begrepp. Prata gärna hemma om dubbelt-hälften, fler-färre, större än-mindre än, lika många, likhetstecken och plustecken. Eleverna har gjort prov i matematik på det vi har arbetat med nu i starten på höstterminen. När proven är rättade så ska ni titta på det tillsammans hemma och skriva under samt skicka tillbaka till skolan. Tänk på att ge positiv återkoppling och tillsammans titta på det som inte blev rätt samt uppmuntra att öva vidare och få mera undervisning i skolan.

Eleverna har ett google inlogg och ni har fått en lathund för att kunna logga in med användarnamn och lösenord. Lösenordet ska ni ha Nrk och de första 6 siffrorna i personnumret. Om ni måste ändra till ett starkt lösenord så välj en punkt sist. Vi kommer inte in på flera av eleverna vilket kan bero på att ni har valt annat lösenord. Om ni har gjort det så skicka med en lapp med lösenordet så att ditt barn kan arbeta med NOMP i skolan.

Eleverna får ha med sig frukt, grönsak och smörgås till skolan. Det är fortfarande flera elever som har riskaka.

De elever som var frånvarande på fotograferingen får fotografera sig ti den 13/9.

Välkomna på studiestöd varje vecka på torsdagar 13:40-14:20. Det är frivilligt och du kommer överens med ditt barn om det är aktuellt med studiestöd. Det är Katarina och Malin som har studiestödet i respektive klassrum.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott onsdag och torsdag.

Läxa till måndag är läseboken. Utförligare information angående läxan har skickats ut i ett tidigare inlägg under veckan.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar