Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 september 2022

Veckobrev för år 2 vecka 36

 Hej alla föräldrar!

En vecka där sjukdomar verkar tagit fart av både vuxna och barn. 


Matematiken har denna vecka handlat om 100-kompisar där vi också har tittat på samband med10-kompisar   1+9  10 +90   2+8  20+80 osv. Vi har även gjort ett bedömningsstöd i matematik från skolverket. Denna har alla gjort på mellannivån och en del har även gjort den högre nivån. Detta för att titta hur era barn ligger till och vad vi behöver arbeta med under hösten. En del NOMP har vi övat under veckan och målat för hösten är att de ska automatisera tal upp till 20 i addition och subtraktion.

I svenska har vi fortsatt med Detektivbyrån och vi har fortsatt öva på att beskriva, saker, skriva fakta om fingeravtryck , spionera på en klasskompis. Under veckan har vi även haft två längre högläsningspass och tyst läsning från sina  egna detektivböcker. 

engelskan hade vi läxförhör på skolorden. Vi övade även glosor på skolplus.

No-arbetet den här veckan handlade om att undersöka torra jordprover. Vi har undersökt sand, lera och humus (blomjord) genom att lyssna, lukta, titta med förstoringsglas och känna på dem. Vi har även tränat på att beskriva vad vi hör, luktar, ser och känner i undersökningarna.

I so har vii GOTW lärt oss mer om Bamse och nästa veckas ledtråd är "Skogens konung". Vi har också lyssnat på avsnitt 5 i "Jorden runt utan karta" och så har vi diskuterat och skrivit om luft. Vi har fortsatt att träna på världsdelar och världshav på skolplus.

I idrotten har vi denna veckan varit inomhus då vädret gjort det knepigt att genomföra våra aktiviteter. Vi har haft konflipstafett och konboll. Nästa vecka gör vi ett nytt försök att leka leken flaggan med fyra lag, Bråviksresturangen och memorystafett. Vi tränar på samarbete, rörelseglädje och följa regler. 

Nästa vecka är det dags för föräldramöte onsdag kl 17.30-19.00. Vi träffas i matsalen.

Vi kommer att prata om :

*Vilka mål är det i år 2

*Hur ser en vanlig vecka ut

*IST- bedömningar

*Vilka områden kommer vi arbeta med under hösten

*Simningen

Nästa vecka

Måndag
Tisdag - Idrott
Onsdag - Föräldramöte 17.30
Torsdag -Idrott (Utvecklingssamtal Lena)
Fredag - Läsläxa kap 5 (Utvecklingssamtal Marie)


Ha en skön helg önskar vi  i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar