Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 september 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.36 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka. Dagarna går undan hos oss och vi trivs alla bra med varandra. Eleverna träffar varandra i olika gruppkonstellationer och turas även om att träffa oss pedagoger. Eleverna börjar känna sig mer och mer trygga i miljön och rutinerna faller på plats hos dem. Den här veckan har vi tyvärr också drabbats av sjukdomar, både hos elever och pedagoger men vi haft vikarie hos oss så det har fungerat bra.

 

I veckan fick vi besök av vår skolsköterska Lena som har presenterat sig för eleverna och berättat om vad hennes uppdrag på skolan är och i vilka sammanhang de har möjlighet att träffa henne.

Den här veckan har vi samtalat om hur olika familjekonstellationer kan se ut och vi har också pratat om begreppen familj, släkt, syskon och bonusföräldrar för att tydliggöra de för eleverna. De har sedan ritat fina bilder på sina familjer.

Vi har påbörjat med bokstaven Öö. Vi har tränat att forma Öö som både versal och gemen. Vi har hittat ord tillsammans, tittat på Bästa bokstaven på UR play, sjungit sången om Ögonljus ur Majas alfabetssånger, läst en Ö-berättelse, färglagt passande bilder, lyssnat efter Ö-ljudet och placerat bokstaven på rätt plats i ett ord. Vi avslutade veckan med att pyssla ödlor med hjälp av pärlor och tråd. Eleverna var jätteduktiga och under tiden tränande de samarbetsförmågan, de tränade matematik genom att se mönster och att kunna läsa ut instruktioner stegvis ur en bild. Bra jobbat! Vi fortsätter med ödlorna och det fortsatta arbetet med bokstaven Ö nästa vecka.

I tisdags hade eleverna idrott med Sebastian. Låt ditt barn berätta mer om lektionen.

Vi har lekt i lekgrupper där eleverna tränar på att välja aktivitet utifrån vad de själva vill göra och något som de inte har provat på än, utifrån de givna alternativen. Eleverna har lekt fritt på skolgården och även använt fantasin i skogsdungen.

I samband med varje lunchrast erbjuds eleverna att delta i aktiviteter tillsammans med Biljana som främst arbetar på fritidshemmet Getingen. Flera elever har deltagit och tycker att det har varit uppskattat. Låt ditt barn berätta mer.

Vitsipporna och Rosorna har haft författarsamtal om Astrid Lindgren då vi i veckan har börjat läsa Barnen i Bullerbyn. Vi har samtalat om hennes liv och hennes verk samt tittat på bilder på henne som ung och gammal. Låt ditt barn berätta något som hon/han har lärt sig om Astrid Lindgren eller vilka böcker de känner igen. I samband av varje högläsning samtalar vi om främmande ord samt att eleverna får besvara frågor om handlingen. Pionerna och Gullvivorna har fortsatt läsa ur Pelle Svanslös.

 

Om ditt barn missade det första skolfotot erbjuder vi en ny tid, tisdagen den 13/9.

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 20/9, kl. 17-18:30, i skolans matsal. Utrymme för frågor kommer att vara tillgängligt sista stunden. Funderar ni över något går det bra att kontakta oss i förväg också. Vi kommer att ge er en prestation av vårt arbete och så kommer vårt elevhälsoteam på skolan att presentera sig och berätta om deras uppdrag. Hoppas att ni alla kan komma.

På tisdagar har eleverna idrott och vi önskar att de kommer ombytta i idrottskläder redan på morgonen. Som några av er kanske har läst har nu ett gemensamt beslut på skolan tagits att eleverna inte ska duscha eller byta om efter idrotten. För oss på skolan är detta inget nytt då vi av flera anledningar har gått efter denna rutin under hela pandemin. Det innebär alltså att ditt barn kommer ombytt på morgonen och fortsätter att ha på sig idrottskläderna under dagen. Kom ihåg vattenflaska och bra skor. För vidare frågor kring detta går det bra att kontakta Sebastian.

Vi önskar att ni fyller i era kontaktuppgifter i IST, både telefonnummer och mejladress så att vi enkelt kan nå er. Vi ser att vi fortfarande saknar en del uppgifter där. Det underlättar för oss.

Vid skoldagens slut, kl. 13:30 är ni välkomna in i kapprummet för att möta er barn. De behöver oftast lite hjälp att få med sig rätt saker hem.

Kom ihåg att lämna in blanketterna om BVC till oss så lämnar vi över de till skolsköterskan Lena. Vi saknar några blanketter fortfarande.

Vi uppmuntrar barnen till att ha på sig inneskor vilket främst är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv och kan vara bra även ur hygiensperspektiv då vi är en stor skola med långa avstånd. Det händer t ex lätt små olyckor i matsalen där glas och tallrikar tappas i golvet ibland och då är inneskorna bra för att förhindra glassplitter i strumporna.

Hoppas att ni har trevliga samtal hemma kring barnens skoldag. Vi har uppmuntrat barnen till att själva packa ur sin skolväska när de kommer hem, särskilt när de får med sig blanketter/lappar från oss som ska vidare till er föräldrar, men även när de får ta hem färdigt material. Vi berättar om veckobreven som vi skriver till er och att de är till både eleverna själva och er föräldrar. Hoppas att ni kan ha trevliga samtal utifrån information och innehåll. På så sätt känns det viktigt att även medvetengöra den veckovisa kommunikationen för era barn som sker mellan hem och skola, digitalt via bloggen. På bloggen hittar ni även veckobrev från fritidshemmet.

Om era barn är frånvarande är det viktigt att ni anmäler frånvaron senast kl. 8:00 samma morgon, i IST-appen så att vi ser den i vårt system när skolan startar. Om ditt barn har tillsyn under morgonen på frita behöver ni också kontakta fritidshemmet Humlan på telefonnumret: 072-583 56 20 (via sms går bra), för att anmäla frånvaron även där. För att underlätta för oss pedagoger är vi mycket tacksamma om ni följer våra rutiner gällande frånvaron, då vi annars behöver gå ifrån barngruppen för att få tag på er om frånvaron inte är anmäld. Om era barn har tandläkarbesök eller liknande inbokat under dagen, gör ni på samma sätt genom att anmäla i appen och där kan det vara bra att bara skicka iväg ett mejl så att vi kan stämma av var ni behöver hämta upp era barn om vi exempelvis skulle vara i skogen vid det tillfället. Skicka gärna mejlet i så god tid som möjligt. Om ni har planerad ledighet hittar ni ledighetsansökningar på kommunens hemsida som ni fyller i och lämnar in till oss, via barnen går bra. Om det skulle vara så att ni hämtar ert barn tidigare från fritidshemmet än angiven tid önskar fritidshemmet att ni meddelar detta digitalt via app eller sms. Hittills har detta fungerat bra men vi fortsätter att påminna om våra rutiner.

Tack för en bra skolvecka, vi ser fram emot fortsatt lek och lärande nästa vecka.

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian





charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar