Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 23 september 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.38 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka. Tack för ett trevligt föräldramöte i tisdags och framförallt roligt att så många av er kunde komma. Nedan i brevet och även framöver kan ni läsa om några funderingar som ni lyfte och som vi håller på att arbeta med/ har arbetat vidare med.


Vi har påbörjat med bokstaven Qq. Vi har tränat på att forma Qq som både versal och gemen. Vi har diskuterat att bokstaven inte förekommer i särskilt många ord i det svenska språket men att vi hittar Qq i efternamn. Vi har tittat på Bästa bokstaven på UR play, sjungit sången om Qq ur Majas alfabetssånger samt våra tidigare sånger, läst en Q-berättelse, färglagt passande bilder samt lyssnat efter Q-ljudet. Under veckan har vi varit ute mycket och tagit vara på det härliga vädret. På innergården har eleverna byggt koja, lekt Tänkboll, ritat med gatkritor och letat efter sniglar. På skolgården har vi hoppat hopprep, spelat bollsporter, byggt sandslott och lekt med redskap. Under eftermiddagarna har vi fortsatt med våra lekgrupper samt matematik och svenska stationer. Vi har ett välfungerande system som vi arbetar aktivt med varje eftermiddag för att eleverna ska kunna välja en passande aktivitet. Eleverna är väldigt duktiga med att följa och förstå sig på systemet. Bra jobbat! Vi avslutar dagarna med högläsning och just nu läser vi Barnen i Bullerbyn hos båda grupperna. Varje lässtund avslutas med frågor kring innehållet som eleverna besvarar. Eleverna har haft idrott med Sebastian där de har lekt lekar, bl.a. Flaggan.


Vi önskar att ni fyller i era kontaktuppgifter i IST, både telefonnummer och mejladress så att vi enkelt kan nå er. Vi ser att vi fortfarande saknar en del uppgifter där. Hos några av er finns det bara ett nummer, dubbelkolla gärna för det kan vara så att ni skrivit för båda vårdnadshavare men att det inte publicerats av någon anledning. Vi har förstås förståelse för om någon av er inte har möjlighet att lämna ut sitt telefonnummer till oss men om ni kan det så uppskattar vi om ni kan gör det snart. Tack!

Välkomna till synligt lärande på torsdag 29/9 i samband med hämtning. Ditt barn kommer att utifrån en blankett visa upp lite av sitt arbete som vi arbetat med senaste tiden. Ditt barn kommer att få en genomgång så att hon/han vet vad som ska visas upp. Ditt barn kommer i slutet att få skriftlig, positiv återkoppling av er. Lämna sedan tillbaka blanketten på hyllan under där ni fick den. Om ni inte kan komma på torsdag kan ni utföra synligt lärande så snart som möjligt, det är upplyftande och stärkande för ditt barn. Sista dagen för synligt lärande den här omgången är den 14/10

Fredag den 30/9 är det idrottens dag i skolor över hela Sverige. Bråviksskolan kommer även att kombinera idrottens dag med skoljoggen. Idrottens dag är en del av European School Sports Day som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa och EU:s satsning European Week of Sport. Den här dagen ska inspirera till rörelse men även lyfta frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför vill vi att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet. Det är en schemabrytande dag för alla elever på Bråviksskolan. Tiderna är precis samma som vanligt, vi samlas kl. 8:20 i klassrummet och vi avslutar i klassrummet kl. 13:30 innan det är dags att gå hem eller tid för att ansluta till fritidshemmet. Vi kommer att gå till Abborreberg där vi kommer att spendera förmiddagen. Där kommer vi tillsammans att springa/gå ca 2,2 km i elljusspåret. Vid målgången kommer eleverna att få frukt och festis. Vi äter även lunch i Abborreberg som skolan bjuder på och då kommer det att serveras hamburgare och annat alternativ finns för de elever som har anmäld specialkost. Ni behöver alltså inte skicka med era barn något i matväg då skolan ordnar det. Däremot behöver eleverna ha kläder efter väder (packa ner en extra tröja/jacka om så behövs) samt en fylld vattenflaska (viktigt, då vi inte kan fylla på våra flaskor i Abborreberg). Efter lunchen går vi tillbaka till skolan för att fortsätta med fysisk aktivitet i FTA och då kommer vi i förskoleklassen att vara inomhus. Vi ser framemot en trevlig dag tillsammans.

Vid föräldramötet fick vi en fråga angående incheckning i samband med lämning på morgonen. Vi har lyft era tankar med rektorerna. Det stämmer att vi hade ett sådant, enkelt och välfungerade system förut som vi upplevde att ni var nöjda med. Dessvärre förändras rutiner och system som vi behöver förhålla oss till. De barn som har fritidshemsplats på morgonen och kommer innan frukosten blir incheckade av personalen som då möter upp era barn. Om ni vill att era barn ska checkas in på morgonen behöver ni lämna era barn innan dess (alltså innan 7:15) och därmed anmäla om tillsyn på morgonen samt ändra tiderna i IST. Är det så att ni lämnar era barn efter det checkas era barn inte in. Det är många som lämnar av sina barn mellan kl. 8-8:20 på skolgården. Fritidshemmet har tillsyn för de barn som går på morgonfrita och ni vårdnadshavare som lämnar era barn har ansvaret fram tills att det ringer in. När skolan börjar kl. 8:20 tar vi närvaron och checkar in alla elever i klassrummet. Har ni vidare funderingar ber vi er att kontakta våra rektorer Anna och Caroline.

Om det är så att ni har ansökt om ledighet, fått den beviljad men att det av någon anledning blir så att ni inte kan åka just då/att dagarna blir förskjutna måste ni kontakta Charlotte eller Matilda via mejl så att vi kan ha en muntlig dialog kring detta. Vi behöver veta vart ert barn befinner sig och vilka dagar som han/hon blir frånvarande från skolan i så god tid som möjligt.

Just nu håller vi på att förflytta vår blogg till IST. Ni kommer att få en notis när det finns ett nytt blogginlägg tillgängligt för er i IST. Under några veckor framöver kommer vi att publicera veckobreven som vanligt på Bråviksskolans blogg samt via IST. Gå gärna in på IST för att se om ni kan se veckobrevet där. Ni är välkomna att återkoppla till oss via mejl om det fungerar.

Tack för ett gott samarbete.

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian

 



charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar